Autoveteráni pojedou rallye v Karlových Varech

31. červenec 2007

Příznivci historických automobilů a motocyklů si určitě nenechají ujít první srpnovou sobotu v Karlových Varech. V lázeňském městě se totiž uskuteční 7.ročník Karlovarské veterán rallye - zábavné soutěže pro majitele starých motorových vozidel. Letos je přihlášeno více než 100 posádek.

Tradice karlovarských veterán rallye se datuje od roku 2000. Tehdy v létě se uskutečnil s mimořádným úspěchem nultý ročník akce. V následujících letech si soutěž získala uznání díky nadšené organizaci místního Veterán Car klubu Autoklubu České republiky.

Veterán rallye není v žádném případě pouze jakousi spanilou jízdou. Její účastníci musí prokázat umění orientace. V průběhu dvou etap soutěže navíc absolvují dvě desítky kontrol, na kterých musí plnit překvapivé, do poslední chvíle utajované disciplíny.

Základnou veteránistů se při letošní Karlovarské veterán rallye stane usedlost Starý Mlýn v Březové u Karlových Varů. Soutěž je rozdělena do dvou etap. První etapa startuje v sobotu v 9 hodin od karlovarského Thermalu. Trasa úvodní části soutěže povede přes Stanovice, Mírovou, Chodov, Nové Sedlo a Královské poříčí. Přes Chodov a Mírovou se posádky vrátí zpět k Thermalu, kde budou historické stroje vystaveny od 12 hodin do 14,30. Od Thermalu startuje i druhá, odpolední etapa soutěže, která zavede účastníky akce do karlovarských ulic. Cíl veterán rallye je po 16.hodině na parkovišti před obchodním centrem Varyáda.

O průběhu 7.ročníku Karlovarské Veterán Rallye se samozřejmě dozvíte z vysílání Českého rozhlasu Plzeň a Karlovy Vary, který bude přímo v centru dění se svým propagačním stanem.

autor: zdt
Spustit audio