Bramboríza

Bramboráčky můžeme péci na speciální pánvi bez tuku, nebo použijeme rostlinný olej, který je zdravější než sádlo.
Bramboríza recept podle paní Hanky z Karlových Varů Suroviny: 4 středně velké brambory 1 menší cibule 1 rajče 1 menší paprika 1 kyselá okurkasůl pepř česnek strouhaný sýr 1 vejce provensálské koření Postup: Brambory nastrouháme na hrubším struhadle, vymačkáme z nich přebytečnou vodu, osolíme, opepříme, přidáme česnek a promícháme. Bramborovou směs rozprostřeme na pánev, trochu přimáčkneme a osmažíme dozlatova. Poté obrátíme a poklademe okurkou, cibulí, pokrájeným rajčetem a paprikou. Zalijeme rozšlehaným vejcem, přikryjeme poklicí a necháme smažit. Po chvíli zasypeme strouhaným sýrem, dochutíme provensálským kořením a ještě necháme chvíli zapéci. Podáváme s kečupem, tatarkou, případně samotné.