Bramboríza
Bramboríza recept podle paní Hanky z Karlových Varů Suroviny: 4 středně velké brambory 1 menší cibule 1 rajče 1 menší paprika 1 kyselá okurkasůl pepř česnek strouhaný sýr 1 vejce provensálské koření Postup: Brambory nastrouháme na hrubším struhadle, vymačkáme z nich přebytečnou vodu, osolíme, opepříme, přidáme česnek a promícháme. Bramborovou směs rozprostřeme na pánev, trochu přimáčkneme a osmažíme dozlatova. Poté obrátíme a poklademe okurkou, cibulí, pokrájeným rajčetem a paprikou. Zalijeme rozšlehaným vejcem, přikryjeme poklicí a necháme smažit. Po chvíli zasypeme strouhaným sýrem, dochutíme provensálským kořením a ještě necháme chvíli zapéci. Podáváme s kečupem, tatarkou, případně samotné.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Procházet se vesmírem a dotýkat se hvězd je možné i ve svěrací kazajce…
Jan Pokorný, projektový manažer ČRo


Tulák po hvězdách
Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce.