Bylinkové noky s bazalkovým olejem

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle kuchaře Kamila Ščerby z Pivovarského dvora Purkmist v Plzni.

Suroviny na přípravu bazalkového oleje:

3 hrsti nasekaných bazalkových lístků
120 ml olivového oleje
šťávu z jednoho citrónu
30 g strouhaného parmazánu
sůl
pepř

Postup:

Všechny suroviny najemno rozmixujeme.

Suroviny na přípravu bylinkových noků:

500 g sýra rikotta
60 g parmazánu
2 vejce
130 g hladké mouky
hrst nasekaných mátových lístků
hrst nasekané petržele
2 hrsti nasekaných lístků bazalky
sůl
pepř

Postup:

Ze všech surovin uděláme hladké těsto, vytvarujeme 20centimetrové tenké válečky a krájíme 0,5 cm noky. Noky lehce stlačíme vidličkou a vložíme do osolené vroucí vody. Když noky vyplavou, jsou hotové.

autor: Kamil Ščerba