Čtvrteční kulturní echo

18. červenec 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

V areálu Světovaru v Plzni vyvrcholí historicky první umělecký rezidenční pobyt, během kterého vzniká taneční představení propojující rytmus řeči s tancem a hudbou. Jmenuje se Šepoty s podtitulem „Když jsi potichu - mluvíš, když mluvíš - jsi potichu…". Vidět ho můžete dnes od 18 hodin přímo v areálu bývalého pivovaru Světovar.

Zároveň s tanečním vystoupením dnes probíhá ve Světovaru také jednodenní výstava klauzurních prací studentů Ústavu umění a designu a zahraničních účastníků letního výtvarného sympozia Art Camp. Studenti představí prostorové, akustické i vizuální instalace, v nichž se zaměřili nejen na stávající podobu, ale i na historii Světovaru a jeho budoucí využití.

Hudební festival Léto v Prazdroji pokračuje dnes druhým koncertem - zahraje kapela Lucie Revival, ještě před tím se uskuteční soutěž talentů - tentokrát mezi skupinami Kobylinec a Koktejl ála Motejl. Začátek je na nádvoří Plzeňského Prazdroje v 19 hodin, akce se koná za každého počasí a vstup je zdarma.

Každé úterý a čtvrtek se na Starém náměstí v Sokolově koná koncert Sokolovského kulturního léta. Dnešní hudební program obstará od 16 hodin skupina Spektrum.

Na hrad Kašperk jste zváni na romantický příběh pro malé i velké diváky. Odehraje se od 20 hodin přímo na hradním nádvoří a jmenuje se „O obrovi a princezně Elišce". Šermířské představení doprovází podmanivá hudba a odehraje se také zítra a pozítří od 20 hodin.

Před filmové plátno jste zváni například do amfiteátru na Lochotíně v Plzni. Nachystán bude český film Ve stínu s vynikajícím Ivanem Trojanem v hlavní roli. Začíná se v půl desáté.

A promítá se také v hotelu U pramenů v Plzni - od 21 hodin se můžete přijít podívat na český film režiséra Bohdana Slámy Čtyři slunce.

Spustit audio

Více z pořadu