Čtvrteční kulturní echo

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

V Plzni je v plném proudu multižánrový festival „Živá ulice - Plzeňská setkání". Na sedmi scénách v historickém centru města se střídají hudebníci, divadelníci i výtvarníci. Například v Proluce dnes v 16 hodin osloví malé i velké návštěvníky divadlo Damúza loutkovou pohádkou na motivy Miloše Macourka „Jó, náš Jonáš!", také se tam můžete zapojit do kurzu komiksové kresby Pavla Trnky.

Na náměstí Republiky vystoupí po 19. hodině Jiří Dědeček s kapelou Úterý a následně pražská skupina Jablkoň. Podrobný program festivalu je k dispozici v infostánku na plzeňském náměstí nebo na www.zivaulice.eu

Na hradě Kašperk se tentokrát můžete nechat okouzlit Rostandovým „Cyranem" - pokračuje jím série představení Divadelního spolku Kašpar. Principál a režisér Jakub Špalek hlavní role v legendárním příběhu o hrdosti a opravdové lásce svěřil Martinu Hofmannovi a Jitce Čvančarové. Začátek je v 21 hodin.

V rámci „Sokolovského kulturního léta" koncertuje od 16 hodin na Starém náměstí v Sokolově bluesová hudební skupina Yardy´s Band.

Emotivní drama „Nic nás nerozdělí" popisující osudy jedné rodiny po úderu ničivé vlny tsunami v Thajsku v roce 2004 dnes nabízejí „Filmové noci" v plzeňském amfiteátru na Lochotíně. Snímek podle skutečné události natočil španělský režisér Bayona. Promítá se od 21 hodin 15 minut.

Na výstavu k 20. narozeninám mladého nadějného blovického výtvarníka Jana Sládka zve ode dneška do 29. září Muzeum jižního Plzeňska v Blovicích. Najdete ji na zámku Hradiště, kde si do konce prázdnin můžete mimo jiné prohlédnout také interaktivní výstavu „Expedice středověk" doplněnou expozicí zbroje a zbraní platnéře Vladislava Ruperta.

Baví vás logické hádanky? Trápíte rádi svůj mozek? Zajímají vás nápadité úlohy? Pak zamiřte na interaktivní výstavu her a hlavolamů „Road Show" v Muzeu doktora Bohuslava Horáka v Rokycanech. Spolu se svými dětmi a přáteli si na ní můžete pohrát a vyzkoušet své znalosti a schopnosti až do 15. září.

Akci pro děti od 3 do 10 let každý čtvrtek pořádá areál Rolava v Karlových Varech - dnes od 16 hodin se tam mohou těšit na pohádku v podání Hudebního divadla Hnedle vedle a navazující výtvarnou dílnu.

Spustit audio

Více z pořadu