Desítky sportovních aktivit zkoušejí lidé na Sportmanii v Plzni

23. srpen 2017

Vyzkoušet si různé druhy sportů můžete na letní Sportmanii v Plzni. Během pár dní ji navštívily tisíce lidí. V prostoru za obchodním centrem Plaza zájemci například zkoušejí střelbu, skáčou na obří trampolíně nebo lezou na lezeckou stěnu pod vedením zkušených instruktorů.

„Lezecká stěna má v nejvyšší části osm a půl metru a překvapilo mě, že skoro všichni vylezou až k převisu, kde už to začíná být těžké. Pro člověka, který nikdy nelezl je horní část náročná. Každý, kdo vyleze až nahoru, si může za odměnu zatroubit, což se samozřejmě líbí především dětem,“ řekl horolezec Karel Syka, který nadšeným lezcům u stěny asistuje.

Škála sportů, které nabízí k vyzkoušení letošní Sportmanie je pestrá. Od jízdy na koloběžce, kolektivních sportů, přes lukostřelbu až po sporty pro handicapované sportovce.

„Návštěvníci si mohou například vyzkoušet tricykl, což je silniční závodní kolo pro sportovce, kteří mají problém s rovnováhou, to znamená, že vzadu mají dvě kola namísto jednoho. Pro vozíčkáře tu jsou dva handbiky. Jedná se o kolo, které se musí pohánět ruční silou. Potom máme tři sportovní vozíky, kde se zájemci naučí nejen základy jízdy na vozíčku, ale mohou si vyzkoušet třeba florbal a vystřelí si na branku. Máme tu i míče na Bocciu, to je hra podobná pétanque,“ popsal instruktor Roman Suda.

Letní Sportmanie Plzeň 2017

65 různých sportovních aktivit si mohou zájemci vyzkoušet za plzeňskou Plazou až do 27. srpna. Do té doby si organizátoři na každý den připravili pro všechny návštěvníky kromě sportovního vyžití i další zajímavé akce.

Sportmanie nabízí autogramiády a besedy se známými sportovci

Dnes je na programu autogramiáda hráčů HC Škoda Plzeň, na niž přislíbili účast obránce Michal Moravčík a útočník Miroslav Preisinger. Uskuteční se od 16:30 v prostoru před Amfiteátr stage. Od 18 hodin se na menším pódiu ve sportovní části parku, na takzvané Krašovská stage koná beseda s házenkáři Karlem Nocarem a Janem Štochlem.

Čtvrtek si všichni návštěvníci Sportmanie můžou zpestřit v 16:30 autogramiádou FC Viktoria Plzeň, kde se bude fanouškům podepisovat útočník Michael Krmenčík, a to v prostoru před hlavní Amfiteátr stage. V 17 hodin na hlavní scéně začne beseda s oštěpařem Petrem Frydrychem a o půl hodiny později přivítá Letní Sportmanie Plzeň 2017 dvě významné plzeňské sportovní osobnosti Martina Straku a Pavla Horvátha. Beseda plynule přejde do sledování přímého přenosu fotbalového utkání mezi FC Viktoria Plzeň a kyperským klubem AEK Larnaka FC, které je součástí 4. předkola Evropské ligy.

autoři: mkl , jik
Spustit audio