Do Národní potravinové sbírky se v Plzeňském kraji zapojí několik desítek prodejen

10. listopad 2017

Nákupem potravin a drogistického zboží ve vybraných prodejnách můžou zájemci pomoci lidem v nouzi. Do sbírky se zapojilo také 60 vybraných prodejen v Plzeňském a Karlovarském kraji.

Národní potravinová sbírka se koná jednou ročně, pravidelně v listopadu. Letošní 5. ročník se uskuteční v zítra 11. listopadu a bude do ní zapojeno 750 obchodů po celé České republice.

V Plzeňském kraji budou moct zájemci pomoci díky nákupu v 36 obchodech. Zakoupené potraviny poputují například matkám samoživitelkám, pěstounským rodinám, dětem v dětských domovech nebo lidem v azylových domech.


Seznam prodejen a více informací jak projektu pomoci, najdou zájemci na webových stránkách www.potravinypomahaji.cz

„Setkáváme se s celou řadou smutných životních příběhů. S lidmi pro něž darované potraviny nebo drogistické zboží znamenají výraznou pomoc. Ať už jde o seniory, kteří jsou vinou jednotvárné výživově nekvalitní stravy v mnoha případech podvyživeni nebo například matky samoživitelky, kterým po zaplacení nájmu a energií v měsíčním rozpočtu zbývá na potraviny opravdu minimum,“ uvedl Milan Kříž z platformy Byznys pro společnost, která potravinovou sbírku organizuje.

Hlavním cílem je pomoci lidem v nouzi

Pokud se rozhodnete, že svým nákupem chcete pomoci potřebným, je nutné mít na mysli kvalitu a hlavně trvanlivost potravin. Nejvhodnějšími potravinami jsou například různé konzervy, cukr, luštěniny, těstoviny, rýže, olej, mouka, dětské výživy a mnoho dalších.

Z drogistického zboží jsou nejžádanější věci běžné potřeby, například toaletní papír, mýdlo, šampon, dětské pleny, zubní kartáček a pasta, prací prášek a další.

Hlavním posláním sbírky je podat pomocnou ruku těm, kteří trpí nedostatkem jídla, a zároveň upozornit na to, v jaké míře se s jídlem plýtvá.

Národní potravinová sbírka se koná v sobotu od 8:20 do 20 hodin.

autoři: čer , jik
Spustit audio