Dobřany investovaly v posledních letech nejvíc peněz do sportu

12. prosinec 2017

Šestitisícové město má nový fotbalový stadion za 30 milionů korun. V bývalém nevyhovujícím areálu vzniklo soutěžní a druhé tréninkové hřiště, tribuna pro 130 diváků, parkoviště a opravené jsou i okolní prostory a příjezdová silnice. A Dobřany budují dál.

Nové fotbalové hřiště není letos jedinou investicí města do sportu. Podle starosty Dobřan Martina Sobotky, v areálu pod vlakovým nádražím roste nová hokejbalová hala za 57 milionů korun.

„Podařilo se nám dokončit kompletní fotbalový areál, včetně přilehlých komunikací, parkoviště a zázemí za 30 milionů korun. Rozestavěli jsme také hokejbalovou halu, která bude na konci roku hotová. Sloužit bude nejen pro hokejbal, ale také pro další akce. Do předčasného zkušebního provozu by měla být uvedena do konce ledna 2018,“ řekl Martin Sobotka.

Nové zázemí pro fotbalisty a hokejbal byly podle starosty nejvýš na seznamu investičních akcí, které město plánuje spolu s obyvateli a místními spolky. V závěru roku navíc přibylo ještě jedno sportoviště. „Otevřeli jsme první workoutové hřiště v Dobřanech a zatím jsou na něj příznivé ohlasy. Vzniklo jako součást regenerace panelového sídliště, kde jsme opravili komunikace, postavili kontejnerová stání a zřídili dvě sportoviště," doplnil starosta Sobotka.

Dobřany chtějí zkvalitnit život místním obyvatelům

Kromě velkých investic do sportu město letos i díky státní dotaci dokončilo výtah na radnici za zhruba 2,5 milionu korun.

Prioritou města pro příští rok je dokončení kryté hokejbalové haly a nového atletického oválu v areálu pod nádražím. Město musí také podle starosty Martina Sobotky investovat do nových kotlů pro teplárnu, aby splňovaly ekologické limity a zároveň do nových vodních vrtů. A připravují se i opravy silnic, včetně vzniku nového kruhového objezdu ve směru od Chotěšova.

Město bude také pracovat na přípravě regionálních i nadregionálních cyklostezek. Jedna z nich by měla spojit Dobřany s přidruženou obcí Vstiš.

autoři: čer , jik
Spustit audio