Domácí broskvová a čokoládová zmrzlina. Dejte si jednu míchanou!

Jde o variantu starého receptu, příprava je snadná. Nepotřebujeme k tomu žádné zmrzlinové stroje, stačí jen chvilka v kuchyni. Uděláte dobrou a kvalitní zmrzlinu, která si nezadá s těmi nejdražšími na trhu, byť nás nepřijde ani na polovinu její ceny.

Ingredience
  • 4 žloutky
  • 200 ml mléka
  • 100 g krystalového cukru
  • 500 ml šlehačky
  • 120 g kvalitní čokolády + 1 lžička másla
  • 500 g vyzrálých měkkých broskví
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce cukru

Mléko svaříme s cukrem a necháme téměř vychladnout. Pak postupně do svařeného mléka vešleháme žloutky a na mírném ohni za stálého míchání zahříváme, až směs zhoustne a získá hustotu vařeného pudingu. Za občasného prošlehávání necháme úplně vychladnout.

Mezi tím oloupané a vypeckované broskve nakrájíme na kousky. Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, přidáme cukr a nakrájené broskve, které necháme změknout. Cukr v másle mírně zkaramelizuje a s broskvemi je to skvělá a lahodná kombinace. Necháme vystydnout.

1 lžičku másla rozehřejeme společně s čokoládou ve vodní lázni a opět necháme vystydnout.

Jakmile je uvařená základní směs studená, lehce do ní vmícháme dotuha ušlehanou šlehačku. Pak ji rozdělíme na dva stejné díly. Do jednoho vmícháme studené podušené broskve, do druhé studenou rozehřátou čokoládu. Obě směsi odděleně dobře promícháme a střídavě je vlijeme do misky nebo do tvořítek a necháme v mrazničce zmrznout.

autor: iko