Domácí langoše

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

Domací langoše
recept paní Lýdie z Domažlic
Suroviny:
400 g hladké mouky
400 g polohrubé mouky
2 celá vejce
1 kelímek (250 ml) kysané smetany
1 kostka (42 g) droždí
250 ml mléka
trošku soli
olej na smažení
Postup:
Z uvedených surovin vypracujeme těsto.To dáme do většího mikroténového sáčku, který vymažeme olejem. Sáček uzavřeme, vložíme na tácek do lednice, kde necháme během dne vykynout.
Výhodou tohoto těsta je, že vydrží i několik dnů, takže z něj můžeme odebírat i vícekrát potřebné množství.
Z těsta vytvarujeme langošovou placku podle velikosti pánve a osmažíme ji na horkém oleji z obou stran.

Hotové langoše potíráme podle chuti česnekem, kečupem, můžeme posypat strouhaným sýrem.
.
autor: posluchač