Drožďová pomazánka

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle pana Františka z Plzně.

Suroviny:

100 g droždí
2 vejce
50 g cibule
20 g tuku (máslo, olej, sádlo)
sůl
pepř
nové koření

Postup:

Na tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, do ní rozdrobíme droždí a za stálého míchání necháme rozpustit.

V hrnku si zvlášť rozšleháme dvě vejce, osolíme a okořeníme. Vajíčka pak nalijeme do droždí a znovu smažíme.

V této formě už se dá pomazánka konzumovat s chlebem nebo pečivem.

Kdo ale chce, může ještě asi hodinu dopředu namočit do dvou deci mléka 40 g ovesných vloček a nabobtnalé je pak do pomazánky přimíchat.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.