Experimentální folkové studio zve na svůj červnový koncert

5. květen 2023

Plzeňská skupina Experimentální folkové studio (E.F.S.) vznikla v roce 1981. O dva roky později se dostala poprvé do finále Porty, v roce 1985 získala ocenění nejvyšší - interpretační Portu za píseň s názvem Stará čtvrť. Po umělecké pauze kapela opět hraje a zve na svůj koncert.

Na koncert nás přišli pozvat kapelník Milan Benedikt Karpíšek a zpěvák Michal Polcar. Akce ponese název EFS 100, protože kapele je 40 let a většina členů kapely má za sebou šedesátiny, směje se Milan Benedikt Karpíšek. Zazní nejen nejznámější hity (byť v trochu jiném, upraveném hudebním kabátě), ale také zbrusu nové písničky.

„Naše kapela už na Portě, kde jsme svého času zaznamenali úspěch, byla tak trochu jiná - multižánrová, nezařaditelná, což bylo posluchačsky zajímavé, nás to moc bavilo a radost nám to dělá pořád," říká zpěvák Michal Polcar.

EFS 100

Členové kapely se těší, že na koncert dorazí nejen příznivci – pamětníci počátků kapely, ale i současná generace, protože písničky jsou podle nich nadčasové. Koncert EFS 100 proběhne 8. června od 18 hodin ve Chvojkových lomech v Plzni.

Spustit audio

Související