Hermelínové variace. Připravte něco nového na oslavu nebo večírek
Hermelín se poslední dobou hlavně griluje, opéká či smaží. Ale i plněný je velmi dobrý. Když se vhodně ozdobí a naservíruje, může být i hitem každé slavnostní tabule. Jeho příprava je snadná a rychlá.
- 2 ks sýra Hermelín
- Na základ náplně: 100 g Lučiny
- 100 g měkkého taveného sýr
- 1 – 2 lžíce zakysané smetany
- Do náplně č. 1: lžička naloženého zeleného pepře
- 1 lžička kaparů
- 50 g salámu typu Herkules
- petrželka
- sůl
- Do náplně č. 2: 1 vrchovatá lžíce drceného uzeného lososa
Sýr vodorovně rozpůlíme a lžičkou opatrně vydlabeme vnitřní část tak, aby vznikly 4 mističky. Nejdříve si připravíme základní náplň. Lučinu, vydlabaný vnitřek hermelínů, měkký tavený sýr a smetanu našleháme. Nyní si tuto základní náplň rozdělíme na dvě části. Do jedné poloviny přidáme na drobno nakrájený salám, posekané kapary, petrželku a zelený pepř. Podle chuti dosolíme.
Do druhé poloviny sýrové směsi vmícháme drceného lososa, přítomný olej není na závadu, naopak. Soli pro většinu z nás nebude potřeba, losos je dostatečně slaný, kdo solí víc, může dosolit.
Hermelínové misky naplníme připravenými pomazánkami a necháme vychladit. Před podáváním ozdobíme dle vlastní fantazie.
Vhodnou přílohou je tmavý chléb.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.