Horka dávají zabrat také zahradním bazénům

Letošní vedra dávají zabrat nejen lidem, ale i zahradním bazénům. Jak je udržovat, aby v nich byla čistá, nezapáchající voda?

Technik, výrobce a prodejce bazénů v Plzni na Lochotíně Martin Zikula v Hobby magazínu speciál nabízí dobré rady na údržbu zahradních bazénů. Dozvíte se například, jak se postarat o bazén, když odjíždíme na týden nebo dva na dovolenou.

I když inflace stále stoupá a rostou i ceny nemovitostí, jednou z možností je uložit své naspořené peníze právě do nich, protože v dlouhodobém horizontu klesat nebudou. Realitní kanceláře se předhánějí v nabídkách. Ale když se v nemovitosti objeví po čase skryté vady, odkáží nás na prodejce. Co je lepší? Prodat a koupit nemovitost přes realitní kancelář nebo si zaplatit odborníka, který stavbu prohlédne, zjistí nedostatky a celou kupní smlouvu sepsat u právníka? Radí Tomáš Sysel z Institutu zdravého bydlení.

Čeká vás také druhý díl miniserálu o střešních zahradách. V létě ochlazují, v zimě nepropouští teplo a navíc na nich vedle bylinek, podle plzeňského zahradníka Přemysla Písaře, můžete pěstovat i ovoce a zeleninu.

Největší nešvary při grilování probereme s Martinem Havlíkem, který učí odborné předměty na Hotelové škole v Plzni na Borech a je také šéfkuchařem Gourmet Clubu Bezejmenná u Plzně.

autor: Jiří Šobr | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio