Houbovník

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle pana Karla z Medné.

Suroviny:

1 až 3 kg hub
vrchovatá lžíce polohrubé mouky
vrchovatá lžíce dětské krupičky
2-3 lžíce kysané smetany
2 vejce
1 větší cibule
strouhanka
olej
máslo
sůl
pepř

Postup:

Očištěné houby pokrájíme na kousky a spolu s nakrájenou cibulí orestujeme na oleji a necháme mírně vychladnout.

V zakysané smetaně rozšleháme vajíčka, přidáme mouku a krupičku a smícháme s houbami.

Osolíme, opepříme, a pokud je směs moc řídká, přidáme strouhanku.

Hmotu pak vlijeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Uhladíme a na povrch ještě poklademe plátky másla.

Pečeme ve středně horké troubě 10-15 minut.

Podáváme nejlépe s brambory.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.