Hrady a zámky lákají na velikonoční akce

13. duben 2017

Během pondělka bývají obvykle hrady a zámky zavřené. Tentokrát to ale bude jinak. Během velikonočních svátků budou památky na západě Čech otevřené. Některé navíc nabídnou i speciální velikonoční program.

Zámky Červené Poříčí, Nebílovy a hrad Švihov spojí oslavu svátků jara s Mezinárodním dnem památek a nabídnou návštěvníkům od pátku až do pondělí takzvané reciproční vstupenky. To znamená, že pokud navštívíte zámek Červené Poříčí, zámek Nebílovy nebo hrad Švihov, je dobré nevyhazovat vstupenku. Na pokladně druhé památky totiž získáte vstup zdarma. Drobným omezením je pouze to, že reciproční vstupenka platí pouze pro jednotlivce a rodinné vstupenky. Pro hromadné vstupenky neplatí.

Hrad Švihov si pro návštěvníky připravil speciální Velikonoční prohlídky pro rodiny s dětmi ve věku od 4 do 10 let. V sobotu si lidé budou moci ozdobit perníčky, v neděli se konají výtvarné dílny. Pokud se v pondělí vypravíte na zámek Kozel, čeká na vás na terase od 10 do 18 hodin Velikonočního jarmark, farmářské, řemeslnické tržiště, ukázky řemesel a dílničky pro děti.

Kostel Nanebevzetí Panny Marie v klášteře Kladruby zase nabídne v sobotu od 15 hodin Velikonoční koncert souboru staré hudby Cavalla Kladruby, pěveckého sboru Cantus Stříbro a žesťového kvintetu Plechtet Klatovy. Velikonoční mše svatá začne v pondělí v 11 hodin.

Bohatý program chystá i hrad Kašperk. Už tradičně se tady bude hrát divadlo. K tomu navíc Kašperk nabídne dětem speciální dobrodružnou výpravu. A kdo bude mít hlad, může v horní části nádvoří ochutnat velikonoční nádivku připravenou údajně podle hodně staré receptury.

autor: jik
Spustit audio