Jablečné brambory

podle Soni Vaicenbacherové.

Suroviny:

  • 750 g nakyslých jablek (i padaných)
  • 750 g brambor
  • 50 g másla
  • 75 g slaniny
  • 3 cibule
  • sůl
  • 2 lžíce cukru
  • citrónová šťáva

Postup:

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Také jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na osminky a podlité trochou vody se špetkou soli a cukrem podusíme na másle doměkka. Potom k jablkům přidáme uvařené brambory, promícháme a trochu rozmačkáme s citrónovou šťávou. Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova společně s nakrájenou cibulí. Vysmahnutý tuk přidáme do směsi brambor a jablek a porce posypeme osmaženou slaninou s cibulí. Podáváme k opečeným vuřtům, klobásám, pečenému bůčku apod.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka