Jehněčí tatarák
podle kuchaře Iva Růžičky ze Švejk restaurantu Tivoli v Plzni.
Suroviny:
- 500 g jehněčího masa (nejlépe hřbet)
- 1 lžička kaparů
- 5 vypeckovaných zelených oliv
- 2 žloutky
- 2 jarní cibulky
- 1 citrón nebo limetku
- 1 lžička tabaska
- sůl
- pepř
- 4 lžíce olivového oleje
- 50 g strouhaného parmazánu
Postup:
Maso nakrájíme na menší kousky a pomeleme. Kapary a olivy nasekáme najemno. Jarní cibulku očistíme a bílou část nakrájíme najemno. Maso smícháme se žloutky, solí, pepřem tabaskem a olivovým olejem. Přidáme olivy, kapary, cibulku a vše dobře promícháme. Necháme vychladit.
Vychlazený tatarák posypeme parmazánem, nasekanou zelenou částí jarní cibulky a citrónem nakrájeným na půlměsíčky.
Servírujeme s chlebem, bagetou nebo pita chlebem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.