Jemné bramborové knedlíky
Jemná chuť a celkem snadná příprava jsou předností těchto knedlíků. Jsou výtečné a jen stěží najdou konkurenci k pečené huse s jablky, jejíž recept jsme uvedli v této relaci minulý týden.
Suroviny na 6–8 porcí:
750 g ve slupce vařených brambor
100 g bramborového škrobu
120 g hrubé krupice
2 vejce
4 rohlíky
sůl
Postup:
Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme, nebo nastrouháme. Přidáme k nim bramborový škrob, krupici, vejce, osolíme a propracujeme.
Do těsta nakonec přidáme na drobné kostičky nakrájené rohlíky a opět propracujeme. Těsto necháme v chladničce hodinu odpočinout.
Po této době z těsta vytvoříme čtyři stejně velké šišky, které lehce obalíme v bramborovém škrobu.
Vaříme v mírně osolené vodě cca 20 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme a nakrájíme na 1 cm silné plátky.
Celková doba přípravy vá potrvá přibližně 1 hodinu.
Související
-
Pečená husa
V tomto receptu pokračujeme ve svatomartinských receptech. Recept na husu pečenou s jablky je trochu jiný, než jsme zvyklí...
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.