Kašperské Hory našly využití pro starou tělocvičnu

9. srpen 2018 11:45

V Kašperských Horách přestavují budovu tělocvičny. Přestala se používat po dostavbě nové sportovní haly. Teď by měla tělocvična znovu ožít.

Tělocvična zůstane i nadále součástí školy, ale cvičit se tam už nebude. Konkrétní využití budovy přiblížil starosta Kašperských Hor Petr Málek: „Hledali jsme řešení, co s tím objektem udělat. Došli jsme k tomu, že posílíme mateřskou i základní školu s tím, že objekt bude rozdělen do dvou pater. V přízemí budou dvě učebny pro mateřskou školu. Patro bude částečně používat základní umělecká škola a v části bude družina.“

K rozšíření prostor školky i školy se město rozhodlo na základě zvyšujícího se počtu dětí. A protože je o školu velký zájem, město zřídilo, podle starosty Petra Málka, dokonce školní autobus, který sváží děti nejen z Kašperských Hor, ale i blízkého okolí, například z Nezdic nebo Strašína.

Do září hotovo nebude

Podle původních plánů měla rekonstrukce skončit do září. Vše ale zkomplikoval nedostatek firem, na což v současné době naráží více investorů. V Kašperských Horách proto museli vyhlásit několik výběrových řízení, než se někdo přihlásil, a tak se stavba dostala do skluzu, ještě před tím než vůbec začala. 

Podle aktuálního harmonogramu by mělo být hotovo do ledna příštího roku.  Výuka bude zajištěná ve stávajících prostorách, a probíhající práce se na ní neprojeví.

Náklady rekonstrukce by měly být do 20 milionů korun. Opravy město chce částečně financovat z dotací, o které bude žádat na podzim.

autoři: Jitka Englová , jik
Spustit audio