Kedlubnová polévka. Půlhodinka u sporáku a máte skvělou zdravou pochoutku

Na této polévce si určitě pochutnáte. A zaručeně se stane, krom kedlubnového zelí, či zadělávaných kedlubnů, oblíbeným pokrmem vaší kuchyně.

Ingredience
  • 1 větší kedluben cca 350 g
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 2 – 3 brambory
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček pepře
  • 200 ml smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • ocet, petrželka, sůl

Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme oloupaný a na nudličky nakrájený kedluben. Chvilku podusíme. Pak zalijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené brambory, koření, osolíme a pod poličkou vaříme do měkka. To trvá cca 15 minut. Potom odstraníme koření a polévku zahustíme smetanou, do které jsme rozkvedlali hladkou mouku, podle chuti můžeme okyselit octem. Krátce povaříme. Před podáváním polévku posypeme najemno nakrájenou petrželkou.

autor: iko