Kokosová srdíčka
podle paní Heleny ze Sušice
Suroviny:
350 g moučkového cukru
60 g kokosu
60 g másla
1 žloutek
cukrová srdíčka
Postup:
Cukr prosejeme na vál, promícháme s kokosem, přidáme žloutek a na kousky pokrájené máslo. Zpracujeme v hladké těsto. Oddělujeme malé kousky a vtlačujeme do formičky. Před každým vtlačením těsta formičku vysypeme moučkovým cukrem, srdíčko pak jde pěkně vyklopit. Do středu vyklopeného srdíčka lehce zatlačíme malé cukrové srdíčko a v chladu necháme ztuhnout.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.