Kokosová srdíčka

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Heleny ze Sušice

Suroviny:

350 g moučkového cukru
60 g kokosu
60 g másla
1 žloutek
cukrová srdíčka

Postup:

Cukr prosejeme na vál, promícháme s kokosem, přidáme žloutek a na kousky pokrájené máslo. Zpracujeme v hladké těsto. Oddělujeme malé kousky a vtlačujeme do formičky. Před každým vtlačením těsta formičku vysypeme moučkovým cukrem, srdíčko pak jde pěkně vyklopit. Do středu vyklopeného srdíčka lehce zatlačíme malé cukrové srdíčko a v chladu necháme ztuhnout.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.