Králík na česneku s vínem
podle paní Evy z Plzně
Suroviny:
1 králík
2 paličky česneku
2 menší polévkové lžíce soli
1 lžíce kmínu
špetka estragonu ( nebo tymiánu)
1/2 dcl oleje
1 dcl bílého vína
1 lžička sladké papriky
20 dkg anglické slaniny
Postup:
Králíka nakrájíme (nasekáme), stehna a záda (žebra nedávám) dáme do pekáčku. V míse připravíme sůl, kmín, olej, víno, papriku, rozmačkaný česnek a vše promícháme. Směsí pomažeme kousky králíka. Pokrájenou anglickou slaninou posypeme králíka, přidáme estragon, podlijeme a v předehřáté troubě upečeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.