Krkonošská pochoutka
podle paní Jany ze Smilova.
Suroviny:
20 dkg vepřové kýty
20 dkg vepřových jater
1 lžička mleté papriky
1 červená paprika
2 lžíce rajského protlaku
1 sterilovaná okurka
pár žampionů
1 lžíce sójové omáčky
mletý kmín
1 cibule
pepř
sůl
Postup:
Cibuli nakrájíme, osmahneme na oleji, přidáme na nudličky nakrájené maso a játra, nadrobno nakrájenou papriku a okurku, mletou papriku, osolíme a opepříme. Přidáme rajský protlak, nakrájené žampiony, kmín a sójovou omáčku. Trochu podlijeme a dusíme do změknutí masa.
Příloha: brambory, krokety, chléb
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka