Kuřecí kapsa v alobalu

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Hanky z Chebu

Suroviny:

500 g kuřecích řízků
sůl, pepř
100 g cibule
120 g anglické slaniny
150 g paprik
4 dlouhé feferonky
50 g másla
1 lžíce oleje

Postup:

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Na polovinu řízku naklademe na kolečka pokrájenou cibuli, plátky anglické slaniny, nakrájené papriky, feferonky a kousek másla. Řízek přeložíme, sklepneme okraje a položíme na olejem vymazaný alobal, dobře zabalíme a okraje utáhneme.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C po dobu 20 – 25 minut.


Přílohy: chléb, hranolky, brambory, zeleninový salát

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.