Kuřecí nudličky s kapií. Rychlé, jednoduché a lehké

Jedná se o velmi rychlý recept, jen musíme počítat s časem navíc pro marinování masa. Ale když si večer vše připravíme, druhý den máme hotovo jedna dvě.

Ingredience
  • 4 ks kuřecích prsíček po cca 120 g
  • sůl, mletý pepř
  • 1 PL rostlinného oleje na proležení
  • olej na opékání
  • cca 100 ml kvalitního bílého vína
  • 150 g sterilovaných kapií ve sladkokyselém nálevu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • event. 1 KL škrobové moučky nebo hladké mouky
  • 1 PL pikantní hořčice

Kuřecí maso lehce naklepeme, přes vlákno nakrájíme na nudličky, opepříme, zakapeme olejem a promícháme. V chladu necháme alespoň 1 hodinu proležet, ale klidně necháme v chladu přes noc.

Po marinování kuřecí nudličky za stálého míchání prudce opékáme několik minut v rozpáleném oleji, až se zbarví do růžova. Poté podlijeme vínem, osolíme, přidáme na tenké nudličky nakrájené sterilované kapie a krátce podusíme cca 3 – 5 minut. Pak zalijeme smetanou, do které jsme rozkvedlali hořčici a event. škrobovou moučku nebo hladkou mouku, podle toho, jak hustý pokrm chceme mít a také podle toho, jakou si zvolíme přílohu.

Krátce povaříme a podáváme nejlépe s těstovinami nebo dušenou rýží či pohankou. Vhodným doplňkem je čerstvá zelenina.

Mirka Kuntzmannová

Miroslava Kuntzmannová

Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.

autor: iko

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.