Kuřecí steak na dvou sýrech
podle Michala Haase z restaurace Hamrovka v Dobřívě
Suroviny pro 4 porce:
800 g kuřecích prsou
10 dkg anglické slaniny
10 dkg sýra niva
10 dkg sýra eidam
10 dkg cibule
2 lžíce oleje
sůl, pepř
sladká paprika
Postup:
Prsa naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na pánev na rozpálený olej. Upečeme dozlatova a vyjmeme na teplý talíř. Na pánvičku dáme na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky anglickou slaninu. Upečeme dozlatova, vyjmeme. Výpek zalijeme troškou vody, udělá se šťáva, do které vložíme porce kuřecího masa, navršíme na ně nivu, cibulku, slaninu a plátek eidamu. Posypeme červenou paprikou, přiklopíme a necháme chvilku zapéci.
Přílohy: brambory, při dostatečném množství šťávy může být i rýže
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.