Kuřecí steak na dvou sýrech

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Michala Haase z restaurace Hamrovka v Dobřívě

Suroviny pro 4 porce:

800 g kuřecích prsou
10 dkg anglické slaniny
10 dkg sýra niva
10 dkg sýra eidam
10 dkg cibule
2 lžíce oleje
sůl, pepř
sladká paprika

Postup:

Prsa naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na pánev na rozpálený olej. Upečeme dozlatova a vyjmeme na teplý talíř. Na pánvičku dáme na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky anglickou slaninu. Upečeme dozlatova, vyjmeme. Výpek zalijeme troškou vody, udělá se šťáva, do které vložíme porce kuřecího masa, navršíme na ně nivu, cibulku, slaninu a plátek eidamu. Posypeme červenou paprikou, přiklopíme a necháme chvilku zapéci.

Přílohy: brambory, při dostatečném množství šťávy může být i rýže

autor: šéfkuchař