Kvalitní pokrm, to je prostě orgasmus, říká Mirka van Gils Slavíková
Ve Vietnamu byla poznávat nový druh čokolády, hned potom přiletěla do Plzně na Fresh Festival.
Mirka van Gils Slavíková se pochlubila tím, že miluje chřest, sýry, nové brambory s máslem, pažitkou a kefírem, a také vanilku a čokoládu.
„Jídlo nás provází celý život, je to zásadní věc, nesmíme ho opomíjet. Jsem ráda, že i u našeho národa se mění stravovací návyky k lepšímu. Baví mě dělat zdravou cukrařinu. Když znáte správné suroviny, chutě a dobře to kombinujete, tak vytvoříte něco, co je unikátní, zdravé a zároveň je to orgasmus. A to je něco, po čem toužíte,“ říká s úsměvem Mirka van Gils.
Cukrářka Mirka van Gils Slavíková svým povídáním způsobila sbíhání slin nejen moderátorovi Stanislavu Juríkovi, ale i organizátorovi festivalu Petru Jiráskovi. Poslechněte si rozhovor!
Prima FRESH festival se v Plzni koná 18. a 19. května. V sobotu od 10 do 20 hodin, v neděli od 10 do 17 hodin.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.