Kvalitní pokrm, to je prostě orgasmus, říká Mirka van Gils Slavíková
Ve Vietnamu byla poznávat nový druh čokolády, hned potom přiletěla do Plzně na Fresh Festival.
Mirka van Gils Slavíková se pochlubila tím, že miluje chřest, sýry, nové brambory s máslem, pažitkou a kefírem, a také vanilku a čokoládu.
„Jídlo nás provází celý život, je to zásadní věc, nesmíme ho opomíjet. Jsem ráda, že i u našeho národa se mění stravovací návyky k lepšímu. Baví mě dělat zdravou cukrařinu. Když znáte správné suroviny, chutě a dobře to kombinujete, tak vytvoříte něco, co je unikátní, zdravé a zároveň je to orgasmus. A to je něco, po čem toužíte,“ říká s úsměvem Mirka van Gils.
Cukrářka Mirka van Gils Slavíková svým povídáním způsobila sbíhání slin nejen moderátorovi Stanislavu Juríkovi, ale i organizátorovi festivalu Petru Jiráskovi. Poslechněte si rozhovor!
Prima FRESH festival se v Plzni koná 18. a 19. května. V sobotu od 10 do 20 hodin, v neděli od 10 do 17 hodin.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka