Marcel Mersí Marek ze skupiny Děda Mládek Illegal band vystavuje své obrazy

12. listopad 2023 15:00

Kde vystoupí Děda Mládek Illegal band, tam vždy zpívá i autor nové výstavy obrazů Marcel Mersí Marek. Když skupina nesměla v covidu hrát, začal tvořit.

Jak sám říká, s kapelou je pořád mezi lidmi, ale při tvoření je sám, hodně přemýšlí a všechny obrazy vznikají spontánně a vždy nesou daný příběh. Otvírají muzikantské nitro.

Listopadová vernisáž výstavy obrazů Mersi Beaucoup v kladrubském muzeu se nemohla obejít bez vystoupení, kde autor zahrál i zazpíval. Postupně pak vyprávěl o počátcích své tvorby. Obrazy jsou tvořeny digitální technikou, autor používá několik programů současně tak, aby složené dílo vyjadřovalo jeho pocitové myšlenky a vidění. Autor sám se za grafika nepovažuje a říká, že tvorba obrazů mu přináší hlavně pocit štěstí a svobody.

Návštěvníci byli mile překvapeni a nešetřili chválou. Výstava zůstane v kladrubském muzeu až do 28. prosince, souběžně s ní se můžete podívat i na výstavu Umění z drátků, kde jsou k vidění různé výtvory z drátků z dílny Ladislava Lokajíčka. Otevřeno je od úterý do neděle od 10 do 16 hodin.

autor: Martina Sihelská | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio