Městská policie v Plzni spouští náborovou kampaň, potřebuje přijmout desítky nových strážníků

4. září 2023 21:41, aktualizováno

„Pojď s námi dělat Plzeň bezpečnější.“ To je motto nové náborové kampaně, kterou spustila Městská police Plzeň. Aktuálně zde chybí několik desítek strážníků.

O místo u městské policie se může ucházet občan České republiky starší 18 let, který má alespoň maturitu. Kamenem úrazu ovšem bývají fyzické a psychologické testy. Zástupce velitele plzeňské městské policie Tomáš Petřík prozradil, že co se týče fyzické části, vypadává během ní zhruba 25 procent uchazečů, u té psychologické pak dokonce 35 procent.

Služebna MP Plzeň

V Plzni aktuálně pracuje přes 230 strážníků, potřeba by jich ale bylo, dle vyjádření velitele místní městské policie Petra Nováčka, zhruba o 40 víc. „Naši lidé se nyní dostávají na hranici svých možností. Pracují přesčas, než stačí dokončit jeden úkol, už jsou posíláni jinam. Kdyby se nám podařilo získat nové kolegy, všem by se hned pracovalo lépe, ve větším klidu a bez takového psychického tlaku. Hlavně by to ovšem bylo přínosné pro občany města, protože by se nám například podařilo obsadit jednotlivé obvody více hlídkami.“

Novou kampaň vytvořila společnost JA VIDEO PRODUCTION. Pracovala s osobními příběhy a zkušenostmi a do promo materiálů použila skutečné strážníky. Kampaň představuje práci u městské policie jako různorodou, atraktivní a prospěšnou a cílí hlavně na mladé lidi. Doplňuje ji nový web, kde zájemci najdou odpovědi na všelijaké otázky, zároveň se s promo materiály setkáme na sociálních sítích. Stále platí, že noví městští strážníci získají mimo jiné náborový příspěvek ve výši 100 tisíc korun.

autoři: Jitka Englová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Související