Mezisváteční lehká příloha

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Iva Růžičky, šéfkuchaře Švejk restaurantu Tivoli Plzeň

Recept, který by měl potěšit všechny přejedené z vánočních svátků...
Původ: Libanon


Suroviny:

na 1 díl kuskusu 2 díly vody
1 cibule
4 rajčata
česnek
sůl a pepř
olivový olej


Postup:

Vodu přivedeme do varu. Do misky nasypeme kuskus a zalijeme horkou vodou.
Promícháme a necháme odstát. Čím víc dáme vody, tím je kuskus mazlavější.
Mezitím nakrájíme cibulku a rajčata na malé kousky. Zeleninu orestujeme na
olivovém oleji, přidáme česnek. Tuto směs promícháme s kuskusem. Osolíme,
opepříme.

Lehká příloha se hodí k jakémukoli druhu masa (steak, kuře, ryba) i jako
samostatné lehké jídlo.

autor: šéfkuchař