Na Borských polích vyroste administrativní komplex

4. červen 2008
Tento pořad

Developer Immorent bude stavět na Borských polích v Plzni nový administrativní komplex s názvem Fabrika Business Park. Investor už získal územní rozhodnutí a připravuje podklady pro stavební povolení. Jak zjistila Martina Klímová - výstavbu chce firma zahájit na přelomu roku.

Celý projekt s celkem 38.000 metry čtverečními kancelářských prostor má být hotov do konce roku 2011. Komplex celkem osmi kancelářských budov je podle developera prvním svého druhu, který se v západočeské metropoli staví a věří, že projekt, který vyroste poblíž průmyslového areálu Borská pole a Škody Plzeň, si nájemce najde. Plzeň byla totiž pro další developerský projekt vybrána s tím, že v regionu chybí nabídka kvalitních administrativních center.

Cena nájmu bude zřejmě ne příliš výrazně pod úrovní pražských nájmů, které se nyní pohybují kolem 13,5 eur za m2. Immorent bude stavět budovy v několika fázích, každou další zahájí vždy podle aktuální situace na trhu. Zájem investorů o umístění svých kanceláří v Plzeňském kraji potvrzuje i vládní agentura na podporu investic.

čtenář, úředník
autor: mkl
Spustit audio