Na návštěvníky Dinoparku letos čeká nový gigantosaurus

30. březen 2007

Do své páté sezony vstupuje s prvním dubnovým dnem dinopark v lesoparku plzeňské zoologické zahrady s několika novými modely a hlavně s novým 3D filmem. Návštěvníky uvítá vedle pohyblivého tyranosaura nebo stegosaura také nově vyrobený dvanáctimetrový model gigantosaura. V přírodním parku je kolem 30 modelů prehistorických ještěrů zasazených do přirozeného prostředí a situací.

Gigantosaurus je zatím celkem neznámý ještěr. Byl objeven teprve nedávno v Argentině. Je to zhruba deset let, kdy se našly jeho kosti a pozůstatky. Nový model není sice pohyblivý, o gigantosaurovi ale bude vyprávět nový film v 3D kině. Lidé se speciálními brýlemi v malém sále uvidí trojrozměrný, speciálně pro dinopark vyrobený krátký příběh o malém gigantosaurovi, který záhy po narození ztratí matku a protlouká se nebezpečným životem. Film končí ve stejné pasáži, jako je stojící model.

Logo

K nejatraktivnějším modelům má i letos patřit trojice pohyblivých ozvučených dinosaurů. Dva budou v parku hned při otevření, poslední přibude během roku. Nejoblíbenější je tradičně tyranosaurus. Letos návštěvníci v Plzni uvidí velký model, který kromě pohybů hlavy a ocasu také mrká a má u sebe mládě.

Plzeňský dinopark byl první svého druhu v zemi. Nyní už funguje také ve Vyškově u Brna a v Bratislavě. Společnost, která je provozuje, chystá otevření parků také v Rakousku a na Ukrajině. Modely si firma sama vyrábí. Jeden se dělá zhruba dva až tři měsíce a jeho hodnota se pohybuje ve stotisících. Loni vidělo plzeňský dinopark 150.000 lidí.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio