Naklíčit si můžete spoustu obilovin. Pozor, nesmí být loupané

26. březen 2021

Nechte si naklíčit cizrnu, pohanku, hrách, ječmen, vojtěšku a další. Klíčky jsou opravdový zázrak plný vitamínů a minerálů.

Proč si na jaře nechat naklíčit obiloviny? V čem je v našem jídelníčku nenahraditelná pohanka? To vysvětlila v poradně zdravé výživy nutriční poradkyně z Fakultní nemocnice Plzeň Jaroslava Kreuzbergová.

Další témata, která jsme řešili? Například, jak velké mají být obědové a večeřové porce pro diabetika nebo jak prospěšná je pro nás bršlice kozí noha, kterou mnozí považují pouze za plevel a na svých zahrádkách jí nemilosrdně likvidují.

autoři: Stanislav Jurík , Jaroslava Kreuzbergová , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio