Naklíčit si můžete spoustu obilovin. Pozor, nesmí být loupané
Nechte si naklíčit cizrnu, pohanku, hrách, ječmen, vojtěšku a další. Klíčky jsou opravdový zázrak plný vitamínů a minerálů.
Proč si na jaře nechat naklíčit obiloviny? V čem je v našem jídelníčku nenahraditelná pohanka? To vysvětlila v poradně zdravé výživy nutriční poradkyně z Fakultní nemocnice Plzeň Jaroslava Kreuzbergová.
Další témata, která jsme řešili? Například, jak velké mají být obědové a večeřové porce pro diabetika nebo jak prospěšná je pro nás bršlice kozí noha, kterou mnozí považují pouze za plevel a na svých zahrádkách jí nemilosrdně likvidují.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.