Nedělní kulturní tipy

11. květen 2014

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

„Já doufám v tebe" - to je název pořadu k uctění památky Milady Horákové a Růženy Vackové, na který jste zváni na 15. hodinu do Meditační zahrady v Plzni. Z dopisů statečných žen, které posílaly z vězení, budou číst Pavla Sovová a Irena Pulicarová za klarinetového doprovodu Adama Jirsy.

V Plzni dnes končí festival humoru „Komedy fest" a v nabídce má hned 3 inscenace. Ve 14:30 to jsou „Rychlé šípy" v podání příbramského divadla, v 19 hodin stand-up comedy „Na stojáka" a ve 20 hodin bláznivá fraška „Lo Stupendo aneb Tenor na roztrhání" s Václavem Vydrou v hlavní roli.

Poslední možnost zasmát se při komedii Antonína Procházky „Kouzlo 4D" dnes máte v Komorním divadle. Zároveň budete svědky jubilejního 50. představení této inscenace, kterou jako režisér nastudoval sám autor. Antonín Procházka současně ztvárňuje i hlavní postavu kouzelníka Felixe. Na derniéru hry nejen o mizení v prostoru zamiřte do plzeňského Komorního divadla na 19. hodinu.

Od 14 hodin vás v Komorním divadle v Plzni čeká muzikál „Divotvorný hrnec".

Dvě představení na dnešek nachystalo také plzeňské Velké divadlo. Dopoledne uvítá své dětské diváky a nabídne jim „Rusalku" Antonína Dvořáka, kterou pro dětský věk upravila Lilka Ročáková Rybářová. Pohádková opera „O Rusalce" začne ve foyer Velkého divadla v 10 hodin.

Večer od 19 hodin má Velké divadlo v Plzni na programu operu „La traviata" skladatele Giuseppe Verdiho.

Představení „Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes" na dnešek naplánovalo Západočeské divadlo Cheb.

Pohádkové představení Tomáše Pěkného s názvem "Havrane z kamene" na 15. hodinu připravilo Karlovarské městské divadlo. Pohádka vychází ze známého večerníčku "Malá čarodějnice", vypráví o dospívání čarodějnic a mladých lidí, o lásce a také o vůli a síle překonávat překážky. Určena je pro děti od 8 let a pro dospělé.

„Radnický dráček" - oblastní přehlídka činoherních divadelních souborů hrajících pro děti pokračuje v Radnicích na Rokycansku. Všechna představení se hrají v Kulturním domě U Růže.

„Koncert pro maminky" pořádá dnes dopoledne v Divadle Boženy Němcové ve Františkových Lázních tamní Základní umělecká škola. Začátek je v 10 hodin.

Zpěvem slavíků i dalších ptáků se můžete nechat okouzlit na dnešním „Večeru slavíků" v Horšovském Týně. Na přírodovědné vycházce podél Černého potoka vás doprovodí Petr Lang, sraz je v 19 hodin na křižovatce pod svatou Annou.

Spustit audio