Nedělní kulturní tipy

1. červen 2014

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

V Jízdárně Světce u Tachova bude zahájen letní hudební festival „Dveře jízdárny dokořán". Na úvodním koncertu vystoupí multiinstrumentalista Jiří Stivín a stylové dámské smyčcové kvarteto Beladona Quartet. Zváni jste na 15. hodinu.

„La traviatu" skladatele Giuseppe Verdiho uvádí Velké divadlo v Plzni. Světově nejhranější operu současnosti si můžete v plzeňském Velkém divadle vychutnat od 19 hodin v italském originále s českými titulky.

Českou „Taneční inscenaci roku", australské hvězdy, nový cirkus inspirovaný „Rozmarným létem", interaktivní představení pro děti, pravidelné taneční rozcvičky pro veřejnost a mnoho dalšího nabízí „Tanec Praha 2014", který opět míří do Plzně. Program mezinárodního festivalu současného tance a pohybového divadla v našem krajském městě je rozvržen od 1. do 21. června, k dispozici je na tanecpraha.cz.

Oslavy „Mezinárodního dne dětí" se o tomto víkendu konají v řadě měst a obcí. Čekají vás například od 14 hodin na fotbalovém hřišti v Bělé nad Radbuzou, od 15 hodin v Kamenném dvoře v Mariánských Lázních nebo od 16 hodin v areálu Rolava v Karlových Varech.

„Šípkovou Růženku" v úpravě Jiřího Chalupy přiváží do Karlových Varů Divadlo Evy Hruškové a Jana Přeučila. Rodinná pohádka pro nejmenší děti s mnoha písničkami a krásnými loutkami autorky Večerníčků Šárky Váchové je připravena od 15 hodin v Karlovarském městském divadle.

Na dopolední „Koncert rodičů s dětmi" ze Základní umělecké školy ve Františkových Lázních láká Divadlo Boženy Němcové. Začátek je v 10 hodin.

Do „Pohádkového lesa" se můžete vypravit svými ratolestmi ve Zbiroze na Rokycansku. Vychází se od 15 do 16 hodin z dětského hřiště u Flusáru.

S Radoušem se můžete seznámit na zřícenině hradu Radyně u Starého Plzence. Na 18. hodinu je naplánována oživená prohlídka s Radoušem. Další se tento měsíc uskuteční v sobotu 14. a v neděli 29. června. Jinak má hrad Radyně otevřeno denně kromě pondělí od 10 do 18 hodin.

Na „Výstavu moderních panenek" můžete ode dneška zajít v Blovicích. Na 330 exponátů panenek typu Barbie najdete do 6. června v blovickém Lidovém domě.

„Velká výstava kosatců" je ještě k vidění v Nepomuku, v rodném domě Augustina Němejce. Vystaveny jsou americké a francouzské odrůdy kosatců pěstitele Pavla Nováka. Na výstavě kosatců budete vítáni od 9 do 16 hodin, zájemci o pěstování kosatců mohou využít odbornou poradnu.

Spustit audio