Nedělní kulturní tipy

8. červen 2014

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Netradiční koncert klasické hudby s umělci od nás i ze zahraničí „Art Of Music III." se uskuteční v Měšťanské besedě v Plzni. Vystoupí na něm kytarista Josef Kanta, violistka Jitka Hosprová, akordeonistka Jarmila Vlachová a s ohnivým flamencem kvarteto Sobre mis Pasos. Koncert v plzeňské Měšťanské besedě je naplánován od 19:30.

Inscenaci „Srpen v zemi indiánů" amerického dramatika Tracyho Lettse má pro seniory na programu Velké divadlo v Plzni. Temná komedie konfrontuje základní otázky vyspělé civilizace s prostou indiánskou filozofií. Začátek je v 19 hodin.

Romantickou komedii režiséra Jiřího Chlumského „Martin a Venuše" uvádí festival „HRA.KU.LÉTO". Promítá se od 21:30 na Plovárně Hradiště v Plzni.

Výtvarník Vladimír Franz vystavuje svá díla v Plané. Expozice je k vidění do 16. července v Galerii ve věži, vítáni tam budete denně mimo pondělí od 14 do 16, o víkendu do 17 hodin.

„Šaty dělaj´ pračlověka" - to je název interaktivní výstavy, kterou najdete v přízemí sokolovského zámku. Muzeum Sokolov ji pořádá ve spolupráci s Muzeem hlavního města Prahy. Výstava vhodná i pro nevidomé návštěvníky potrvá do 22. června, přístupná je od středy do neděle od 9 do 17 hodin vyjma hodinové polední přestávky.

Výstavu „Krušné hory na starých pohlednicích" si můžete dnes naposledy prohlédnout v muzeu Královská mincovna v Jáchymově. Dobové pohlednice ze sbírky Michala Urbana pocházejí z přelomu 19. a 20. století, zachycují oblíbená stále existující i zaniklá turistická místa v Krušných horách. Jáchymovská Královská mincovna má dnes otevřeno od 9 do 17 hodin kromě hodinové pauzy na oběd.

„Turistický den" vás dnes čeká na Chebsku u Bismarckovy rozhledny na Zelené hoře a to mezi 14. a 17. hodinou.

Pohádku „Jak se Janek neuměl rozhodnout" přiváží do Mariánských Lázní Dětské divadlo KOS České Budějovice. Každé představení je jiné - děti samy rozhodují, jak se bude děj vyvíjet. Na pohádku s nimi můžete přijít na 15. hodinu do mariánskolázeňského Městského divadla.

Máte rádi pohádku „S čerty nejsou žerty"? V tom případě se vydejte na Hrad a zámek Horšovský Týn, který nově nabízí výstavu kostýmů a rekvizit z pohádkového filmu režiséra Hynka Bočana. Pro děti jsou připraveny omalovánky a puzzle s motivy z oblíbené pohádky. Expozici na horšovskotýnském zámku můžete navštívit až do konce srpna a to denně kromě pondělí od 9 do 17 hodin.

Spustit audio