Nedělní kulturní tipy

20. červenec 2014

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Slavnostní koncert ke 120. výročí kontinentální premiéry symfonie „Z Nového světa" Antonína Dvořáka na dnešek nachystal Karlovarský symfonický orchestr s hostujícím dirigentem Vladimírem Válkem. Dvořákovy skladby si můžete vychutnat od 19:30 hodin v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.

Koncertem České hudební baroko pokračuje dnes v jízdárně Světce u Tachova hudební festival Dveře jízdárny dokořán. Adam Viktora a Ensemble Inégal rozezní barokní varhany a další dobové nástroje v 15 hodin.

Na mimořádný zážitek láká biograf Beseda v Plzni. Je jedním z mnoha kin, která dnes mají na programu přímý přenos Monty Python živě (převážně) z londýnské O2 Areny. Začátek je ve 20 hodin.

Pouť za plotem o tomto víkendu probíhá v areálu Psychiatrické nemocnice v Dobřanech na jižním Plzeňsku. Dnes tam budete vítáni mezi 10. a 18. hodinou, vstup je zdarma. Těšit se můžete na diskotéku pro pamětníky, vystoupení skupin Lucie revival a Anakonda Benda, tvůrčí dílny, výstavy prací pacientů i pouťové atrakce.

S Tomášem Záborcem a jeho hudebními hosty, skupinami Deratizéři a Potokap, se dnes můžete setkat přímo v prostorách výstavy v podzemí bývalého hradního pivovaru. Spojení dřevěných obrazů a folkové a rockové hudby vás na hradě Velhartice čeká od 14 hodin. Výstava potrvá do 26. října.

Do Sušice zamiřte na Piknik na Santosu s divadlem. Akce pro všechny generace je naplánována od 11 hodin, deku, oběd a dobrou náladu si vezměte s sebou.

Klasickou pohádku Perníková chaloupka předvede od 14:30 hodin v zahradě Měšťanské besedy v Plzni Divadlo Dráček.

Spustit audio