Nejvíce ocenění v hudební anketě Žebřík 2011 získal skladatel a zpěvák Tomáš Klus

19. březen 2012

V Plzni byly rozdány hudební ceny Žebřík 2011. Anketu vyhlašuje internetový magazín iREPORT. Do jubilejního 20. ročníku, poslali fanoušci rekordních 20 tisíc hlasů. Kdo získal ceny v deseti kategoriích si do plzeňského Parkhotelu přišly poslechnout stovky lidí. Večerem provázeli herec Tomáš Hanák a zpěvačka Klára Vytisková.

Do Parkhotelu se pětihodinové vyhlašování vítězů Žebříku přestěhovalo, protože dosavadní dějiště, kulturní dům Inwest, čeká demolice. Poprvé byl také spolupořadatelem Plzeňský kraj. Tři nominace proměnil Tomáš Klus, jeho desku Racek zvolili fanoušci nejlepším albem, získal i dvě druhá místa za skladbu Nina a v kategorii Zpěvák roku.

Objevem roku se stala kapela Goodfellas, videoklipem Polarity od skupiny Imodium, filmem Alois Nebel a akcí roku hudební festival České hrady. V hlavních kategoriích zvítězili zpěváci Vojta Dyk a Anna K. a skupina Nightwork. Speciální cenu si odnesla kapela Tata Boys, která během hodinového koncertu zahrála své největší hity.

V hudební anketě Žebřík 2011 zvítězila v kategorii zpěvačka Anna K.

Skladbou roku zvolili fanoušci píseň Šrouby a matice od plzeňské kapely Mandrage, jejíž vystoupení bylo vyvrcholením celého večera.

Fanoušci mohli hlasovat v kategoriích skupina, album, skladba, videoklip, zpěvák, zpěvačka, objev, akce, film a průser roku. Vítězové si odnesli bronzové sošky z dílny výtvarníka Václava Česáka.

autor: lum
Spustit audio