Vánočka
podle paní Jarmily z Plzeňska.
Suroviny
- 0,5 kg polohrubé mouky
- 1 kostka kvasnic
- 1 lžíce moučkového cukru
- 7 cukerínů
- 4 polévkové lžíce oleje
- 2 celá vejce
- mléko na kvásek
- rozinky
- citrónová kůra
- 1 vanilkový cukr
- sůl
Postup:
V mléce rozpustíme cukeríny. Mouku nasypeme do mísy, připravíme kvásek, necháme vykynout, přidáme další suroviny a necháme 30 minut kynout. Upleteme vánočku, pomažeme vejcem, posypeme mandlemi nebo mákem. Pečeme 30 minut při teplotě 150° C.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka