Salát z červené řepy
podle paní Štěpánky z Nového Kramolína.
Suroviny:
- 3 kg hlávkového zelí
- 1 kg řepy
- 25 dkg cibule
- 1 balení konzervační směsi Deko
- 20 dkg cukru krystalu
- 2 dcl oleje
- necelých 2,5 dcl octa
Postup:
Zelí i řepu nastrouháme, cibuli nakrájíme na kostičky. Vše důkladně promícháme s konzervační směsí, olejem a octem. Namačkáme do sklenic a slijeme z nich přebytečnou šťávu. Zavřeme víčkem a sterilizujeme ve vodní lázni 20-30 minut při teplotě 100 °C.
Salát se dá použít jako příloha k masu nebo se s ním dá dál pracovat, například přidáním jogurtu a podobně.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.