Netradiční hamburger s malinovou omáčkou

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Iva Růžičky, šéfkuchaře Švejk restaurantu Tivoli v Plzni.

Suroviny:

  • škubánkové těsto
  • bylinky podle chuti
  • máslo na potření nebo olej
  • plátky masa - medailonek nebo panenku
  • cibulku
  • maliny
  • trochu cukru

Postup:

Škubánkové těsto, do kterého můžeme vložit i nějakou bylinku, necháme vystydnout. Porcovačkou na rýži vytvoříme ze studeného těsta polokoule a tepelně je můžeme upravit dvěma způsoby:

  1. vložíme na pečící papír, potřeme máslem a upečeme
  2. obalíme je v hladké mouce a vložíme do fritovacího hrnce a v rozpáleném oleji opečeme do zlatova.

Polokoulí by měl být sudý počet, použijeme je jako poloviny hamburgeru. Mezi ně vložíme předem opečený plátek masa.

Postup přípravy malinové omáčky:Do světla orestujeme cibulku a přidáme k ní maliny. Směs podusíme, dochutíme trochou cukru a prolisujeme jemným sítem.

Omáčkou hamburger přelijeme.

autor: šéfkuchař