Bylinkové řízečky
podle paní Jany ze Smilova.
Suroviny:
- 60 dkg masa- krkovice, kýta
- mletý černý pepř
- sůl
- 12 dkg strouhanky
- 1/4 lžičky mleté papriky
- svazek bylinek (tymián, rozmarýn, bazalka) mohou být i sušené
- 2 vejce
- 10 dkg hladké mouky
- olej na smažení
Postup:
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Strouhanku smícháme s mletou paprikou a nasekanými bylinkami. Vejce rozšleháme. Plátky masa obalíme v mouce, vejcích a bylinkové strouhance. Na pánvi osmažíme v oleji po obou stranách.
Doporučená příloha: šťouchané brambory.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka