Hovězí entrecote s chřestem a máslovým bramborem
podle kuchaře Petra Baumruka ze Starobolevecké hospůdky.
Suroviny:
1 kg vysokého roštěnce
500g zeleného chřestu
800 g brambor
100 g másla
sůl
drcený pepř
olej na potření a opečení masa
Postup:
Roštěnec očistíme, naporcujeme na 4 stejně velké díly, lehce naklepeme, opepříme, potřeme olejem, zabalíme do fólie a necháme několik dní odležet v lednici.
Zelený chřest očistíme a zlomíme, použijeme jeho vrchní část. Brambory oloupeme, nakrájíme na větší hranolky a uvaříme v osolené vodě.
Maso vyndáme z lednice hodinu před konzumací. Opečme zprudka z obou stran. Chřest zlehka opečme na másle, osolíme, opepříme, přidáme vařené brambory a lehce promícháme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka