Borůvkový likér
podle Ivo Růžičky, šéfkuchaře ze Švejk restaurantu Tivoli v Plzni.
Suroviny:
100 g borůvek
10 g hřebíčku
10 g pomerančové kůry
20 g celé skořice
1l vysokoprocentního alkoholu (90%)
1,6 l cukrového sirupu (voda a 2 kg cukru)
Postup:
Připravíme si cukrový sirup - vodu s cukrem přivedeme na mírném ohni k varu a vaříme po dobu 5-6 minut. Přecedíme přes plátýnko, necháme vychladit.
Borůvky, hřebíček, pomerančovou kůru a skořici dáme do alkoholu a necháme 14 dní louhovat. Vylouhovaný obsah vylisujeme, přelijeme přes plátýnko a vmícháme do cukrového sirupu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka