Houbovník

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle pana Karla z Medné.

Suroviny:

1 až 3 kg hub
vrchovatá lžíce polohrubé mouky
vrchovatá lžíce dětské krupičky
2-3 lžíce kysané smetany
2 vejce
1 větší cibule
strouhanka
olej
máslo
sůl
pepř

Postup:

Očištěné houby pokrájíme na kousky a spolu s nakrájenou cibulí orestujeme na oleji a necháme mírně vychladnout.

V zakysané smetaně rozšleháme vajíčka, přidáme mouku a krupičku a smícháme s houbami.

Osolíme, opepříme, a pokud je směs moc řídká, přidáme strouhanku.

Hmotu pak vlijeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Uhladíme a na povrch ještě poklademe plátky másla.

Pečeme ve středně horké troubě 10-15 minut.

Podáváme nejlépe s brambory.

autor: posluchač