Bylinkové noky s bazalkovým olejem
podle kuchaře Kamila Ščerby z Pivovarského dvora Purkmist v Plzni.
Suroviny na přípravu bazalkového oleje:
3 hrsti nasekaných bazalkových lístků
120 ml olivového oleje
šťávu z jednoho citrónu
30 g strouhaného parmazánu
sůl
pepř
Postup:
Všechny suroviny najemno rozmixujeme.
Suroviny na přípravu bylinkových noků:
500 g sýra rikotta
60 g parmazánu
2 vejce
130 g hladké mouky
hrst nasekaných mátových lístků
hrst nasekané petržele
2 hrsti nasekaných lístků bazalky
sůl
pepř
Postup:
Ze všech surovin uděláme hladké těsto, vytvarujeme 20centimetrové tenké válečky a krájíme 0,5 cm noky. Noky lehce stlačíme vidličkou a vložíme do osolené vroucí vody. Když noky vyplavou, jsou hotové.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.