Zeleninové ragú (Řecko)
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny:
250 g lilku
250 g čerstvých fazolek
250 g tykviček
250 g brambor
250 g rajčat
2 větší cibule
2 zelené papriky
½ lžičky cukru
3 lžíce olivového oleje
vývar
petrželka
mletý pepř
sůl
Postup:
Všechnu zeleninu dobře omyjeme, brambory a cibuli oloupeme, z paprik odstraníme stopky a zrníčka. Fazolky překrojíme na polovinu, brambory a tykvičky nakrájíme na kostičky cca 2 x 2 cm, cibuli a rajčata na kolečka a papriky na nudličky.
Vše střídavě naskládáme do zapékací misky nebo pekáče, zalijeme šálkem vývaru, mírně osladíme, osolíme a opepříme, posypeme najemno nakrájenou petrželkou, pokapeme olivovým olejem a ve středně vyhřáté troubě pečeme při cca 150 °C asi 1 - 1,5 hodiny.
Podáváme s bílým pečivem.
Celková doba přípravy: cca 2 hodiny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.