Zeleninové ragú (Řecko)

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Mirky Kuntzmannové.

Suroviny:

250 g lilku
250 g čerstvých fazolek
250 g tykviček
250 g brambor
250 g rajčat
2 větší cibule
2 zelené papriky
½ lžičky cukru
3 lžíce olivového oleje
vývar
petrželka
mletý pepř
sůl

Postup:

Všechnu zeleninu dobře omyjeme, brambory a cibuli oloupeme, z paprik odstraníme stopky a zrníčka. Fazolky překrojíme na polovinu, brambory a tykvičky nakrájíme na kostičky cca 2 x 2 cm, cibuli a rajčata na kolečka a papriky na nudličky.

Vše střídavě naskládáme do zapékací misky nebo pekáče, zalijeme šálkem vývaru, mírně osladíme, osolíme a opepříme, posypeme najemno nakrájenou petrželkou, pokapeme olivovým olejem a ve středně vyhřáté troubě pečeme při cca 150 °C asi 1 - 1,5 hodiny.

Podáváme s bílým pečivem.

Celková doba přípravy: cca 2 hodiny.