Loupaná hovězí plec na vinařský způsob
podle Romana Kareše ze Švejk restaurantu U Pětatřicátníků.
Suroviny na 4 porce:
800 g loupané hovězí plece
400 g kořenové zelenina
100 g sušených švestek
200 g šalotky
50 g česneku
pomerančová kůra
80 g uzené slaniny
mletá červená paprika
1 lžíce rajského protlaku
100 g čerstvých rajčat
tymián
rozmarýn
hrst rozinek
0,5 l červeného suchého vína
Postup:
Maso prošpikujeme slaninou a rozdělíme na 4 díly.
Připravíme cibulovo-zeleninový základ, přidáme: protlak, tymián, rozmarýn, pomerančovou kůru, mletou papriku, švestky, rozinky a rajčata. Do tohoto základu vložíme oprané maso, které zalijeme polovinou vína a dusíme doměkka. Když je maso, měkké dolijeme zbytek vína a základ vyvaříme na hustou omáčku.
Podáváme necezené.
Doporučená příloha: bramborové krokety, šťouchané brambory, bílé pečivo, rýže.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.