Celerovo-mrkvová pomazánka s česnekem

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle lektorky vaření Heleny Jůzové

Ingredience
  • 1 vanička nízkotučného tvarohu
  • 1 kelímek kysané smetany light
  • 1 střední mrkev
  • 1/2 menšího celeru
  • citrónová šťáva
  • bylinková sůl
  • 1 stroužek česneku

Očištěnou mrkev a celer nastrouháme najemno, zakapeme citrónem a můžeme přidat i trochu olivového oleje. Potom přidáme rozetřený česnek, tvaroh, smetanu a nakonec ochutíme bylinkovou solí. Zamícháme a je hotovo.

Podáváme na suchárcích, celozrnné bagetě apod. Můžeme dozdobit pórkem.

.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.